Vuonna 2006 avattu Kumu on Viron taidemuseon päärakennus ja samalla suurin ja edustavin näyttelypaikka Virossa. Se houkuttelee luokseen kaikkia niitä, jotka ovat kiinnostuneita Viron taiteesta ja kulttuurista. Viron suurimmassa museossa on nähtävillä sekä Viron taideklassikoita että nykytrendejä seuraavien taiteilijoiden töitä. Kumun toiminnassa keskeinen sija on myös kansainvälisellä ulottuvuudella: puolet vaihtuvista näyttelyistä käsittelevät virolaista taidetta ja puolet kansainvälistä taidehistoriaa ja nykytaidetta.

Retken kesto n. 3 h

Retken hinta: tarkista matkatoimistosta

Hinta sisältää: bussikuljetukset tilausajobussilla keskustasta / satamasta Kumuun ja takaisin lähtöpaikalle, suomenkielisen oppaan retken ajan sekä sisäänpääsymaksun Kumuun.

Kumun auditorion 245-paikkainen, monikäyttöinen sali on varustettu nykyaikaisella ääni-, video-, elokuva- ja valaistusjärjestelmillä ja helposti siirrettävällä parkettilavalla, ja se sopii mainiosti vaativiin taidetapahtumiin tai tutkimuskonferensseihin. Auditorion lisäksi käytettävissä on myös 15-paikkainen kokoustila ja kaksi digitekniikkaan perustuvaa tulkkauskoppia.