Keskiaikaisen Suurkillan talossa sijaitsevan Viron historiallisen museon pysyväisnäyttely auttaa ymmärtämään Virossa asuneiden ihmisten poikkeuksellisuutta ja esittelee heihin eniten vaikuttaneita historiallisia tapahtumia. Näyttely avaa Viron menneisyyden myös eri teemahuoneiden kautta, kuten sodista kertova Asekammio. Näyttely ”Lapset ja sota” (15.5.2015-5.1.2016) kertoo siitä, miten sota vaikuttaa nuorten ihmisten elämään ja tulevaisuuteen, ja korostaa perhearvoja. Tämä näyttely on mahdollisuus kulkea sodanaikaisten lasten kengissä, sananmukaisesti – ja vierailijat voivat kokeilla sodanaikaisten pelien pelaamista.

Mahtava ja runsaasti koristeltu kirkko valmistui Toompealla vuonna 1900, jolloin Viro kuului Venäjän tsaarivaltioon. Hyvin hoidettu katedraali on Tallinnan ortodoksikirkkojen arkkitehtuurin suurenmoisin esimerkki. Kirkon tapuleista löytyy Tallinnan mahtavin yhdistelmä kirkonkelloja. Se koostuu 13 kellosta, joiden joukossa on myös Tallinnan suurin, 15 tonnia painava kirkonkello. Kellojen soittoa voidaan kuunnella jumalanpalvelusten yhteydessä. Kirkossa kannattaa ehdottomasti tutustua myös sen mosaiikeilla ja ikoneilla koristeltuihin sisätiloihin.
Huom! Opas ei saa puhua katedraalissa sisällä vaan hän kertoo katedraalista ovien ulkopuolella, jonka jälkeen päästään sisälle tutustumaan kirkkoon.

Retken kesto n. 2,5 h

Retken hinta: tarkista matkatoimistosta

Hinta sisältää: bussikuljetukset tilausajobussilla keskustasta / satamasta vanhan kaupungin laitamille ja takaisin lähtöpaikalle (huom! bussi ei pääse ajamaan Suurkillan talon eteen, retki sisältää kävelyä kohteiden välillä), suomenkielisen oppaan retken ajan sekä sisäänpääsymaksut käyntikohteisiin.