Pietari I lahjoitti aikoinaan tämän loisteliaan sisustuksen, kauniin puiston ja suihkukaivon sisältävän Kadriorgin barokkilinnakokonaisuuden aviopuolisolleen Katariinalle. Tänä päivänä palatsi on yksi kaupunkilaisten ja turistien lempipaikoista.

Nykyään rakennuksessa on esillä Viron taidemuseon ulkomaantaiteen näyttely. Pysyvässä näyttelyssä on esillä länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle.

Mikkelin museo sijaitsee Kadriorgin palatsin entisessä keittiörakennuksessa, jonka ensimmäinen kerros on rakennettu 1700-luvulla Katariina II:n aikana. Rakennukseen lisättiin mansardikerros 1830-luvulla majoittamaan vieraiden palvelijoita ja 1900-luvulla talo muutettiin asuinhuoneistoiksi.

Vuonna 1997, perusteellisen restauroinnin jälkeen, talo avasi ovensa Viron taidemuseoon kuuluvana Mikkelin museona. Mikkelin museossa on esillä Viron merkittävimpiin keräilijöihin kuuluneen Johannes Mikkelin (1907–2006) runsas kokoelma, joka sisältää 1500-1900-luvun länsieurooppalaista, venäläistä, kiinalaista ja virolaista taidetta (posliinia, maalauksia, grafiikkaa, veistoksia).