Kadriorgin linna ja puisto ovat turistien ja kaupunkilaisten lempipaikkoja. Loisteliaan sisustuksen, kauniin puiston ja suihkukaivon sisältävän barokkilinnakokonaisuuden lahjoitti tsaari Pietari I aviopuolisolleen Katariinalle. Kokonaisuus on ylellinen näyte tsaarillisesta loisteliaisuudesta. Nykyään rakennuksessa on esillä Viron taidemuseon ulkomaantaiteen näyttely. Pysyvässä näyttelyssä on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle.

Mikkelin museo sijaitsee Kadriorgin palatsin entisessä keittiörakennuksessa, jonka ensimmäinen kerros on rakennettu 1700-luvulla Katariina II:n aikana. Rakennukseen lisättiin mansardikerros 1830-luvulla majoittamaan vieraiden palvelijoita. 1900-luvulla talo muutettiin asuinhuoneistoiksi. Vuonna 1997, perusteellisen restauroinnin jälkeen, talo avasi ovensa Viron taidemuseoon kuuluvana Mikkelin museona. Mikkelin museossa on Viron merkittävimpiin keräilijöihin kuuluneen Johannes Mikkelin (1907–2006) runsas kokoelma, joka sisältää 1500–1900-luvun länsieurooppalaista, venäläistä, kiinalaista ja virolaista taidetta (posliinia, maalauksia, grafiikkaa, veistoksia).

Retken kesto n. 3 h

Retken hinta: tarkista matkatoimistosta

Hinta sisältää: bussikuljetukset tilausajobussilla keskustasta / satamasta käyntikohteisiin ja takaisin lähtöpaikalle, suomenkielisen oppaan retken ajan sekä sisäänpääsymaksut käyntikohteisiin.